2. februar 2013

Urtesalt


I går postet jeg en oppskrift på hjemmelaget chilisalt. Her kommer det mer hjemmelaget krydderi, nemlig hjemmelaget urtesalt. Noe av det beste med urtesaltet var den deilige lukta som spredte seg i hele huset mens jeg tørket saltet på ovnen i stua. Fan-tas-tisk! Og smaken ble jo like god! Oppskriften har jeg hentet fra den fine matbloggen kjøkkentjeneste.



2 dl salt

2 dl hakket frisk timian og rosmarin

finrevet skall av en halv sitron (bare det gule)

to middels store fedd hvitløk
______________________________________________________________________________

Fjern de groveste stilkene fra rosmarinen før du hakker den. Ha urtene, sitronskallet og hvitløken i en blender eller foodprocessor, og kjør dem til urtene og hvitløken er finhakket. Tilsett salt og kjør videre til alt er godt blandet.

Legg saltet på en tallerken eller stekeplate og la det tørke godt på et varmt sted. Du for eksempel sette det i stekeovnen på 50 - 60 grader, eller som jeg gjorde, sette tallerknen oppå en varmeovn. La stå til saltet er blitt helt tørt. Det kan ta noen timer. Hakk litt i saltet underveis i tørkeprosessen, så slipper du at det klumper seg.

Hvis det er noen klumper igjen når saltet er ferdig tørket knuser du dem i en morter, før du heller saltet på glass med lokk.



Her er urtene og hvitløken fått en runde i blenderen.

Urtesaltet før tørking.

Urtesaltet etter tørking.

Ha urtesaltet på glass, og bruk det istedenfor vanlig salt på maten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar