Nit'ir Qibe er et klarnet og krydret smør som er en av grunnsteinene i etiopisk matlaging. Smøret har en holdbarhet på minst tre måneder i kjøleskap.
500 g smør
1/2 rød løk - hakket
2 fedd hvitløk - hakket
4 cm fersk ingefær -finhakket
2 ts spisskumminfrø
4 kardemommebelger
1/2 ts gurkemeie
1 ts nigellafrø - knust (kan erstattes av oregano og basilikum)
______________________________________________________________________________
Smelt smøret i en kjele over svak varme under omrøring. Skum av etterhvert som det danner seg skum på toppen. Fortsett å koke og skumme til det ikke danner seg mer skum. Pass nøye på så smøret ikke blir brunet.
Tilsett løk og krydder, og fortsett å koke på lav varme i 15 - 20 minutter. Fjern kjelen fra varmen og la stå til blandingen er noe nedkjølt og krydrene har sunket ned i bunn av kjelen. Hell væsken gjennom en finmasket sil eller gjennom et osteklede og ned i en beholder med lokk. Kast løk og krydder.
Oppbevar i kjøleskap.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar